Decoratieve metaalbedekkingen

Decoratieve metaalbedekkingen zijn toepasbaar op diverse metalen. Hieronder zullen wij diverse mogelijkheden van processen omschrijven die wij voor u kunnen uitvoeren op de door ons geproduceerde producten.

 

Bladgoud vergulden

Voor messing gevelletters die goudkleurig moeten blijven kan er gekozen worden om deze bladgoud te vergulden. Voordeel hiervan is dat de letters nooit meer gepoetst behoeven te worden. Het veredelen van het metaal is een duurzaam proces, maar wat jarenlang zijn uitstraling blijft behouden. Wij werken met een dubbeltorengoud van 23,75 karaat met platina toeslag, Rosenobel dubbelgoud 23,75 karaat (ook wel Rosenobel torengoud genoemd) of Zuiver goud 24 karaats 3x dik. Als hechtlaag wordt er vooraf eerst een mixtionolie (lijm) aangebracht op de letter waarna het goud op deze wordt aangebracht.

Hieronder enkele voorbeelden.

Elektrolytisch vergulden

Elektrolytisch vergulden van messing letters. Dit procedé wordt vaak gehanteerd voor het vergulden van messing bewegwijzering binnen. Voordeel hiervan is dat de letters / cijfers niet meer gepoetst hoeven te worden, en altijd goud glanzend blijven.

Het proces kort samen gevat; eerst wordt er een nikkellaag van 2,5 micron op het product aangebracht en vervolgens een laagdikte goud van ca. 1,27 micron. De goudlaag zal altijd zijn glans blijven behouden.

Dit proces doen wij niet in eigen huis maar hebben een samenwerking met een bedrijf die hierin is gespecialiseerd en dit voor ons uitvoert.

Zie hieronder diverse uitvoeringen.

Patineren van messing en roodkoper

Patineren van messing en roodkoper behoord tot één van onze processen die wij zelf uitvoeren. Patina, ook aangeduid als edelroest of koperroest, is een doffe corrosielaag die gevormd wordt op het oppervlak van voornamelijk koperen en messing letters. Het aanbrengen van de patina heeft tot gevolg dat de letters een oxidatielaag krijgt. De kleur van deze laag kan variëren van groen tot donkerbruin. De letters krijgen hiermee een nostalgisch effect.

 

Voor informatie kunt u ons bellen of een mail sturen.

info@patrickdeletter.com