Corten stalen letters en objecten.

Wij produceren corten stalen letters en objecten. Cortenstaal is een legering van staal, chroom en koper. Cortenstaal is herkenbaar aan zijn oranje bruine roestkleur. Het staal wordt veel toegepast in de architectuur, voor staalconstructies, kunstobjecten, gevelbekledingen, maar ook voor elementen in de tuin als plantenbakken, tuinmeubelen, borders en afscheidingen.

Ook produceren wij letters in elk denkbaar lettertype in elk formaat. Het cortenstaal is verkrijgbaar in vele dikte maten. Naar gelang de dikte en hoogte van de letters wordt bepaald of het cortenstaal met de laser wordt gesneden of met water onder zeer hoge druk. Het is zelfs mogelijk om tot een dikte van 100 mm. het staal te snijden. De gesneden letters kunnen worden voorzien van draadeinden aan de achterzijde voor het monteren op de gevel of wand. Deze letters kunnen ook worden voorzien van LED verlichting aan de achterzijde, waardoor het licht op de gevel of wand uitstraalt en er een corona ontstaat om de letter heen.

 

Staalcontructies

Eveneens kunnen wij het staal construeren als bijvoorbeeld een postkast gecombineerd met naam en huisnummer gelaserd. Evenals een reclamezuil geconstrueerd in cortenstaal voor bij kantoorpand, en deze voorzien van gelaserde tekst en/of logo, verlicht- en onverlicht.

Kijkt u eens op Wikipedia voor de uitleg van Cortenstaal:  https://nl.wikipedia.org/wiki/Cortenstaal

Wanneer u verdere informatie wenst kunt u contact met ons opnemen op +31 (0)20 4821724

of mailen: mailto:info@patrickdeletter.com

Kijkt u hieronder nog eens naar de voorbeelden van onze werken.

Cortenstaal is al decennia lang een veel gebruikt staalsoort wat werd toegepast in de scheepsbouw en brugbouwconstructies. Het is inmiddels ook ontdekt door vele interieurontwerpers en landschapsarchitecten.  Het staal heeft een warme maar toch industrieel robuuste uitstraling. Ook de tuinmeubelbranche heeft het materiaal ontdekt. Hier zien wij dat cortenstaal wordt gebruikt voor buitenkachels en plantenbakken. Veel architectenbureaus hebben het cortenstaal opgenomen als wandbekleding voor gebouwen maar ook duurzame woonhuizen. Het staal verkrijgt een egale oranje bruin roestige kleur.

Corten stalen objecten

Met onze jarenlange ervaring in de productie van Corten stalen letters zijn wij begonnen met het produceren van corten stalen objecten voor binnen- en buitens huis. Wij zijn bezig om een standaard lijn van diverse objecten te produceren. Eind 2018 zal deze lijn gelanceerd worden onder de merknaam KenTi. De lijn bestaat uit de volgende objecten: barbeque, vuurschaal, vuurkorf, buitenkachel, houtopslag unit, plantenbakken, tuinschermen, kaarsenplateau’s, en kaarsen kandelaars. Maar ook kunt u bij ons terecht voor de vervaardiging van corten stalen producten op maat.

https://kenti-cortenstaal.nl/

Hieronder ziet u alvast een aantal voorbeelden van diverse producten / objecten.