Machinale handgravures  Sieraden graveren Amsterdam

Al ruim 35 houd Patrick de Letter zelf zich bezig machinale handgravures zoals het graveren van sieraden, juwelen en diverse andere objecten voor de juweliersbranche en particulieren. De passie hiervoor is ontstaan indertijd dat hij als jongstbediende werkzaam was bij zijn vader die een graveerbedrijf had in Amsterdam.

Later overgenomen door hem en nu onder eigen naam is verder gegaan. Ondanks dat het bedrijf is uitgegroeid en werkzaamheden verricht o.a. hotels, bedrijven met de vervaardiging van de grotere reclame objecten, heeft hij deze werkzaamheden altijd willen continueren. De passie zit er nog steeds in.

Of het nu gaat om het graveren van een slavenarmband, babyrammelaar een duurzaam vintage klokje, zilveren kandelaar of een antiek verzilverd broodmandje, nog altijd is hij zeer bewogen om deze machinale handgravures tot in de puntjes uit te voeren met een ongekende passie. Wat voor object het ook is, hij weet altijd een manier om het onder zijn machine te krijgen. Een iets waar eigenlijk alle graveurs vanaf zien, begint hij waar zij vanaf zien. De jarenlange ervaring in de machinale handgravures heeft hem meester gemaakt in het verfijnen van elke denkbare gravure. En dit om het resultaat behalen waar de eigenaar van het object naar verlangt. Meerdere duurzame objecten heeft hij op de graveermachine getrotseerd, of het nu een zeldzame Chopard, een Cartier, een antieke broodmand, een duurzaam zilver couvert, divers luxe tafelgerei of een zilveren tandendoosje was. Hij bracht het voor elkaar. Met het uitgangspunt dat de klant nog meer tevreden was / is. Vandaag de dag werkt hij voor vele grote bekende, maar ook de kleinere juweliers door het hele land. Zelfs voor het Koningshuis heeft hij meerdere objecten mogen voorzien van een gravure, waarvan wij geen details mogen weergeven. Het is maar even om aan te geven dat hij is gekend in zijn vak, zelfs in de hoogste regionen.

Hieronder enkele gravures in diverse objecten.

Wij hebben diverse standaard lettertypen in ons assortiment, maar u kunt ook uw eigen lettertype en/of logo aanleveren die wij op elk object kunnen graveren.

Tevens kunnen wij de grotere champagne- wijnkoelers en schalen graveren die de meeste graveerbedrijven niet kunnen inspannen op hun machinerieën. Het betreft hier vooral de duurdere koelers en schalen die vaak groter van formaat zijn. Of het nu om een verzilverd exemplaar gaat of van edelstaal of zelfs puur zilver, wij kunnen het aan.

 

Prijzen op aanvraag, levertijd in overleg.

mailto:info@patrickdeletter.com

Hieronder enkele lettertypen van onze standaard sjablonen voor de machinale handgravures.

Klikt u op de foto voor een groter beeld.

Handgraveur

Sinds het begin van dit jaar hebben wij onze eigen handgraveur. Daarmee verleggen wij onze grenzen als het gaat om het graveren van objecten die niet op de handmachine kunnen plaatsvinden. Voorheen konden wij geen ringen van binnen graveren. Nu is alles hierin mogelijk. Niet alleen letters en/of cijfers in elk denkbaar geschrift, maar ook als het gaat om afbeeldingen. Onze handgraveur heeft inmiddels al ruim meer dan 30 jaar ervaring, die dus echt vakwerk weet te realiseren met zijn burijnen (handstekers)

Graveren van luxe pennen

Ook kunt u bij ons terecht voor het graveren van luxe pennen. Of het nu gaat om een stalen pen of een lacquer pen, deze graveren wij geheel naar uw wens en wat technisch in de mogelijkheden ligt.

Wij graveren, frezen de pennen op een machinale handmachine. De uitstraling geeft veel meer cachet dan een lasergravure. Bij het frezen komt de gravure veel dieper dan een lasergravure. De gravure kan dan ook ingelakt worden in die kleur die past bij de pen.

Ook is het mogelijk om een logo op de pen te graveren.

 

Prijzen op aanvraag.

Voor informatie kunt u ons mailen of bellen.

info@patrickdeletter.com